Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi; Olimpik Geleceğimiz

Sevgili öğrencilerimiz,

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Olimpik sporların tanıtımı ve bilgilendirme amaçlı olarak sosyal medya çalışması gerçekleştirilmiştir. İki yıla yakın bir süre zaman harcanan çalışmanın ilk ve çok küçük bir kısmı TMOK sayfasında yayımlanmaya başlanmıştır. Salgın dolayısıyla çalışmalara ara verilmiştir ancak toparlanma sonrasında devam edilecektir. İlk ürünlere aşağıdaki yazıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Youtube'taki tanıtım filmine de bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz

Olimpik Geleceğimiz web sayfası

""TMOK, #OlimpikGün'de resmi web sitesi //olimpiyat.org.tr’nin bir parçası olarak, çocuklar ve gençler başta olmak üzere onların ebeveynleri, öğretmenleri ve akademisyenlerin kullanımı için //olimpikgelecegimiz.olimpiyat.o... ismiyle yeni bir web sayfasını hayata geçirdi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Olimpik Değerler Eğitim Programı (OVEP) ve Eğitim Aracı temel alınarak, uzman akademisyenlerin ve spor profesyonellerinin danışmanlığında, çocukları spora ve sağlıklı yaşam ilkelerini uygulamaya yönlendirecek, ebeveynlere bu anlamda rehberlik edecek; öğrencilerin, beden eğitimi öğretmenlerinin ve akademisyenlerin keyifle faydalanabileceği çok sayıda video ve oyun içeriği bu web sayfasında sunuluyor. Çocukların ilgi ve bilgi düzeylerine uygun olarak, Olimpik spor dallarını tanıyabilecekleri, Olimpiyat Oyunları ve tarihi, Olimpik değerler ve Olimpizm konularında bilgi edinebilecekleri, sağlıklı beslenme şeklini benimsemelerine teşvik edecek, oynarken öğrenmelerini sağlayacak çok sayıda içerik web sayfasının yayın konularını oluşturuyor. TMOK’un 2006 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir yanında uyguladığı Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ni (OLİ) dijital kanalda desteklemeyi de hedefleyen web sayfasına olimpikgelecegimiz.olimpiyat.org.tr adresinden erişilebilir""