CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) ve Erasmus+ tarafından finanse edilen "Play Volleyball grow it" projesinin ilk toplantısı yapıldı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Avrupa Birliği Erasmus + tarafından finans edilen "Play Volleyball grow it" projesi için Lüksemburg’daki Avrupa Voleybol evinde ilk toplantıyı 14 Şubat 2019 tarihinde yaptı. Projenin ilk toplantısına, dört Ulusal Federasyon (Estonya, Finlandiya, Makedonya ve Slovakya), iki üniversite Köln (Almanya) Spor Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi (Türkiye) Spor Bilimleri Fakültesi ve Avrupa Spor Gözlem ve İstihdam Derneğinden (EOSE) oluşan ortakların temsilcileri katıldı.

Toplantıda projeye ait iş paketlerinin sunulması ve işbirliğinin paylaşılmasını içeren toplantı 14 Şubat 2019 tarihinde Lüksemburg’da bulunan Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) binasında yapıldı.

Projenin amacı projeye ortak federasyonların ülkelerinde voleybolun tanıtımı ve gelişimi için voleybol el kitabının oluşturulmasıdır. Bu el kitabını proje ortakları olan iki üniversite tarafından hazırlanacaktır. Hazırlanan bu voleybol el kitabı ise ortak federasyonların ülkelerinde uygulanacaktır. Bu kitabın içeriğinde voleybol spor branşının tanıtımı ve beden eğitimi derslerinde ya da spor kulüplerinin alt yapısında voleybol ile tanışan 8-12 yaş arası çocukların doğru teknikle karşılaşmaları ve eğlenerek voleybol oynamalarının sağlanmasıdır.